Om keramiker Bi Berg

Jag heter Bi Berg och är keramiker, verksam i Örebro sedan 1993. I fyra år drev jag Dreja Krukmakeri på Änggatan i Örebro, de två första åren tillsammans med keramiker Bika Karlsson. Har därefter varit representerad i bl. a. Wadköping och på Hemslöjden men är numera medlem i Konsthantverkarna i Örebro Län, Konsthantverkscentrum, KIF och BUS. Min keramikutbildning har jag i första hand fått på fantastiska Capellagården på Öland. I flera år bodde jag och hade verkstad i Ringshyttans Skola i Striberg som ligger ca 8 km från Nora.

tekannaJag älskar lerans outtömliga möjligheter till nya fascinerande upptäckter och har på senare år blivit trollbunden av att göra tekannor i alla möjliga och omöjliga former Design är väldigt viktigt för mig och mina tekannor har för länge sedan slutat att vara just tekannor. De är för mig individer, var och en med sitt egna personliga uttryck och namn. Tekannan har en sådan komplex form och det är så många olika element som ska sättas samman och fungera, både estetiskt och funktionellt. Det är en utmaning som jag gillar.

Mina små keramikbarn, även i form av tomtar och änglar har också blivit väldigt populära och det är många som har börjat samla på dem. Jag gör alla i samma grundform men var och en får sin egen speciella personlighet.

engobAnnars arbetar jag väldigt brett som keramiker. Drejar, bygger och gjuter i både ler- och stengods, och med egna glasyrer och engober. Allt från skulptur till bruks. Har också provat på diverse alternativa bränningsmetoder som salt- och vedbränning, raku och primitiva bränningar.

Tycker också om att måla och även arbeta med andra material som exempelvis papperslera, glas och sten. Är du intresserad av att se lite vad jag gjort är du välkommen att titta in i mitt Galleri.

 

sig